COLLIOURE

A la Catalunya del Nord, entre altres petites viles ens trobem amb Cotlliure. Un antic poble de pescadors i vinyataires; conegut per les seves anxoves, i la inspiració de molts pintors coneguts com Picasso i Dalí.




Cal destacar, també, que en aquesta vila francesa hi és enterrat Antonio Machado, qui va ser poeta i escriptor, principalment del Modernisme, però que més tard va formar part de la “Generación del 98”, es va haver d’exiliar desprès de la derrota del bàndol republicà. En el cementiri també hi trobem al novel·lista Patrick O’Brian.


LA CAPELLA DE SANT VICENÇ
És del segle XVIII, i la trobem situada arran de mar.


CASTELL REIAL DE COTLLIURE
És un castell construït a l’Edat Mitjana, però durant el temps es va anar modificant segons les necessitats defensives militars.







EL FAR DE COTLLIURE
És una antiga torre de les muralles de defensa de la vila que amb la construcció de la nova església parroquial de Santa Maria dels Àngels, va esdevenir campanar del temple parroquial sense abandonar la seva funció de far. 

                                 

EL MOLÍ
Va ser construït com a molí d'oli, és el molí més antic del Roselló i està considerat com un edifici emblemàtic de Collioure.


                      

                       


LA GLORIETA
És la glorieta del jardí Pams. El lloc no es va escollir per casualitat, ja que les seves vistes i la naturalesa del voltant, són espectaculars.

                         


ELS CARRERS
A més de tot el que et pots trobar a Collioure, els carrers tenen un gran encant, són alegres i acollidors, et sents com en un conte de fades, com en un somni. 
                                                      
     





DE NIT
Tot i el fred de l'hivern, davant els teus ulls et trobes tota la vila il·luminada, i amb la decoració del Nadal encara és més maca.

                          

                          

                                 

                          


I amb aquest petit recull de la meva escapada al territori francès, us animo a viatjar i anar-hi. A desconnectar de les vostres preocupacions i a viure, i a somriure i a somiar! Sigueu feliços amb tot allò que us omple d’alegria, sortiu i exploreu el món, és divertit!
                                          A. 

Comentarios

  1. La veritat es que quant es respiran aquests paisatjes, l'inspiració surt sola. Molt inspirat.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

DESEMBRE CONGELAT

COSTA BRAVA

BENVINGUT